Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Koning Willem-Alexander plant Groenkeur-boom

Er is gekozen voor de rubberboom, omdat deze boom het goed doet op de specifieke locatie die vaak heel nat, soms heel droog en ook heel winderig kan zijn. De boom is één van de UniversiTrees, het netwerk van bomen, die in het kader van het jubileum wereldwijd worden geplant als symbool van verbondenheid.

Meer informatie

Zijne Majesteit koning Willem-Alexander plantte op zaterdag 23 juni jl. een Chinese rubberboom op de campus van Wageningen University & Reseach (WUR) tijdens de feestelijkheden voor het 100-jarig bestaan van de Universiteit. De rubberboom is geleverd door boomkwekerij Van de Berk uit Sint-Oedenrode die gecertificeerd is voor Groenkeur duurzame boomkwekerijproducten. Producten met het Groenkeur-label zijn minder belastend voor het milieu in hun opgroeifase. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is sterk verminderd, evenals de inzet van kunstmest. De CO2-footprint is daarmee ook lager dan die van een reguliere boom. Die kans grijpt u toch ook?

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.