Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Innovatief werkgeverschap Van Wijlen

‘MVO is een breed begrip, want het heeft bijvoorbeeld betrekking op de omgang met personeel maar ook op verduurzaming van je bedrijfsvoering. Begin klein, maar ga wel aan de slag!’, zegt Groenkeur-ondernemer Bart van Wijlen van Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle in een interview dat hij had met Innovatief Werkgeverschap. Dit is een groep Brabantse mkb-ondernemers die vernieuwende oplossingen inzetten voor hun huidige en toekomstige werknemers. Zij willen een positieve bijdrage leveren aan Brabantse economie en samenleving.

Social Return

Bart geeft aantoonbaar en structureel invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen is echt onderdeel van het bedrijf. Als een klus het toelaat, schakelt het bedrijf mensen van de sociale werkvoorziening in. ‘Er zijn allerlei mogelijkheden om met sociaal ondernemen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem bij te dragen. Maar je moet die mogelijkheden wel zien en een kans geven. Dat geldt ook voor opdrachtgevers. Zij vragen bijvoorbeeld om inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar leggen tegelijkertijd de kwaliteitslat steeds hoger. Als je dat dilemma bespreekbaar kunt maken en houden, dan levert social return een bedrijf, de opdrachtgever en de omgeving heel veel op’, meent Bart.

Meer te weten komen over innovatieve werkgeverschap? Lees dan het verhaal van Bart van Wijlen.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.