Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Henk Werner brengt bestuur Stichting Groenkeur schat aan ervaring

Per 1 oktober 2019 is Henk Werner (66) benoemd tot bestuurslid van Stichting Groenkeur als vertegenwoordiger vanuit de boomverzorging. Hiermee volgt hij Pieter-Jan de Winter op die twaalf jaar bestuurslid was namens dit vakgebied. Bij Pius Floris Boomverzorging kreeg Henk Werner ruim dertig jaar geleden de kans zijn vernieuwende ideeën over boomverzorging vorm te geven. Voor hem geldt dat de driehoek kwaliteit, vakmanschap en opleiding in evenwicht moet zijn.

Het bestuur haalt met Henk een motivator binnen die een breed draagvlak voor het keurmerk wil creëren, door het nog aantrekkelijker en bekender te maken. Bovendien ziet hij graag een groei in het aantal deelnemers die voor hun vakmanschap staan. ‘Kwaliteit is iets dat in een goed samenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tot stand moet komen. De daaraan te stellen eisen zouden onafhankelijker moeten zijn en breder gedragen moeten worden’, volgens Henk Werner. Daarnaast is Henk van mening dat er op het gebied van scholing meer structuur komt, waardoor de wildgroei in opleidingen stopt. Als bestuurslid ziet Henk Werner het als zijn uitdaging Groenkeur naar een hoger plan te tillen.

Naast zijn jarenlange ervaring bij Pius Floris zet Henk Werner al eerder zijn kennis in voor Groenkeur als lid van het College van Deskundigen. Ook is hij actief binnen de werkgroep van CROW die zich bezighoudt met de herijking van de RAW-systematiek voor bestekken.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.