Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Groenkeur gaat verhuizen!

Vanaf maandag 3 januari gaan we voor onze deelnemers en hun opdrachtgevers aan de slag vanaf een nieuwe werkplek. Groenkeur gaat in de laatste week van dit jaar namelijk verhuizen van Houten naar Bovenbuurtweg 27, 6717 XA in Ede. Op onze nieuwe thuisbasis zijn ook het bestuursbureau van Aeres Groep en Stichting Bureau Erkenningen gevestigd.

Schemabeheer

Vanaf 1 januari 2022 gaan de stichtingen Bureau Erkenningen en Groenkeur samenwerken. Beide beheren wij persoons- en bedrijfscertificaten (schemabeheer) in het groene domein. Met ondersteuning van de Aeres Groep ontstaat hierdoor een robuuste organisatie. De koppeling met Aeres en de andere AOC’s leidt tot inbreng van onderwijskwaliteit in de richtlijnen van Groenkeur. Bureau Erkenningen krijgt op deze wijze een bredere basis met het bedrijvennetwerk van Groenkeur. Daarnaast komt er een bundeling van het schemabeheer in richtlijnen die nauw verwant zijn aan elkaar.

Meerwaarde voor deelnemers en opdrachtgevers

Voorzitter Bastiaan Pellikaan van Stichting Bureau Erkenningen en Ineke Mastenbroek, voorzitter van Stichting Groenkeur, zien extra meerwaarde voor de deelnemende bedrijven, gecertificeerde personen en hun opdrachtgevers. En bovendien biedt de krachtenbundeling een aantal voordelen:

  • Uitwisseling van kennis en expertise: de (kleine) uitvoerende teams gaan samenwerken, waardoor uitwisseling van expertise plaats kan vinden;
  • De aanwezige kennis binnen technische commissies, vaststellingscommissies en colleges versterkt elkaar;
  • Ook biedt Aeres een directe toegang tot de onderwijservaring binnen de AOC’s;
  • Er ontstaat een breder netwerk van op elkaar aansluitende netwerken;
  • Automatiseringssystemen worden tevens op elkaar afgestemd. Gecertificeerde personen en bedrijven en opdrachtgevers kunnen straks met één portaal hun kwalificeringen checken.

Behoud van merknamen

‘Het afgelopen halfjaar is gebruikt om de puzzelstukjes in elkaar te passen’, zegt Bastiaan Pelikaan. ‘De aandacht is uitgegaan naar de inrichting van het onafhankelijke schemabeheer. Dit is een belangrijke asset om onder accreditatie te kunnen werken’ vertelt Ineke Mastenbroek. ‘Vanzelfsprekend kunnen de deelnemers blijven rekenen op de onverminderde inzet van de stichtingen om de kwaliteit en het vakmanschap van de sector te bevorderen.’ Gezamenlijk beheren beide stichtingen straks bijna 80.000 vakbekwaamheidsbewijzen en kennen een register met ruim 225 aangesloten bedrijven. Terwijl er op organisatorisch vlak een krachtenbundeling plaatsvindt, blijven de sterke merknamen ‘Groenkeur’ en ‘Bureau Erkenningen’ richting klanten, samenwerkingspartners en gecertificeerden bestaan.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.