Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Een toekomstbestendige vitale groene stad

Hoe gaat een stad eruit zien in een circulaire wereld en welke rol speelt groen hierin? Waar en op welke manier gaan groenvoorzieners en boomtelers hieraan bijdragen? Hierbij kun je denken aan inzet van duurzaam geteelde producten en hergebruik van materialen. Hoe weten beleidsmakers, beleidsuitvoerders en inkopers elkaar te vinden? Ook samenwerking tussen groenbedrijven en overheden is een belangrijke schakel. Welke innovaties zijn er op het gebied van grijs en blauw in combinatie met groen? Op deze vragen krijgt u geen pasklaar antwoord, maar wel bruikbare tips voor de toekomst. Als u ’s middags deelneemt aan de Groenspiratie Tour bent u gelijk bijgepraat over de actuele oplossingen voor vandaag.

Deze lezing komt tot stand door Groenkeur en On the way to PlanetProof. Aanmelden voor beurs en lezing.

Ook gemeenten moeten maatregelen nemen om de negatieve effecten van de klimaatverandering in steden en dorpen te verminderen. Meteoroloog Helga van Leur brengt haar publiek op de rand van hun comfortzone wanneer zij vertelt welke impact klimaatverandering op Nederland heeft en welke klimaatvriendelijke keuzes we kunnen maken. Tijdens de paneldiscussie spreekt zij met een groenbeheerder, een duurzame boomteler en een groenvoorziener over hoe zij deze veranderende omstandigheden vertalen naar een toekomstbestendige vitale groene stad.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.