Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Breda aan zee

Om burgers en bestuurders mee te krijgen zijn er Virtual Reality filmpjes gemaakt van hoe de stad er na een transitie uit komt te zien. Nu nog saaie straten en ijzeren damwanden zie je dan opeens omgetoverd in een groene kademuur met wandelpromenade en sloepen varend dwars door de stad. Welke burger of ambtenaar heeft dan nog bezwaren om zo’n project op te pakken en te helpen voorkomen dat Breda straks aan zee ligt. Ook BNR Radio kwam in het kader van de klimaatadaptieve stad luisteren, zo kunt u een stukje meebeleven.

Afgelopen week was het Landelijk Congres Openbare Ruimte in Breda. Interessant om te zien hoe de gemeente haar beleid in de openbare ruimte weet om te zetten in een mooie stad. Peter van der Gugten van Heijmans vastgoed kan mooi vertellen over ontwikkelingen in achterstandswijken van Utrecht (waar hij zelf opgroeide), Rotterdam en Den Haag, maar ook over de transformatie van het stationsplein in Breda. Tijdens de rondleiding door Dennis Ezendam en Peter van Schie blijkt ook dat ambtenaren met veel drive en een missie kansen in de stad kunnen creëren.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.