Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Boominfodagen tijdens Week van de Boom

Na twee jaar afwezigheid zijn er dit jaar op 11 en 12 mei weer de boominfodagen tijdens de Week van de Boom. De Boominfodag is het congres over bomen en groene infrastructuur waar wetenschappelijke en praktische kennis samenkomen. Deze keer is het in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De centrale thema’s van deze editie zijn klimaatverandering en klimaatadaptatie. Hoe kunnen we de stad vergroenen met klimaatverandering in het achterhoofd? En hoe vergroten we het rendement van groen? Tijdens de eerste dag passeren zeer gevarieerde onderwerpen de revue. Dag twee is praktisch van aard met bezoeken aan groenprojecten in Amsterdam.

Boomtaxaties

Op woensdag 10 mei (16:15-17:00 uur) verzorgt Groenkeur-directeur Dick Oosthoek, eveneens voorzitter van de NVTB, de workshop ‘Bomen en schadebeperking’. Hij doet dit samen met Bert van Eck, directeur van Boomtotaalzorg uit Schalkwijk.

Een uitspraak van de Hoge Raad in 2017 over schadetaxaties van bomen en heeft geleid tot vernieuwde richtlijnen en een nieuw taxatiemodel. Tijdens de lezing nemen beide sprekers u mee in de aanpassingen van de richtlijnen. En ook krijgen zij graag feedback van de bezoekers hoe de richtlijnen nog specifieker kunnen worden voor afwijkende groeiplaatsen.

Klimkampioenschappen

Traditiegetrouw sluit het congres aan bij de Nationale klimkampioenschappen. Deze vinden plaats in het Amsterdamse Bos. Bovendien levert deelname aan de Boominfodag ETW-punten op.

Kortom: de boominfodagen tijdens de Week van de Boom zijn een evenement om niet te missen. Het complete programma, de sprekers en aanvullende info vindt u op www.boominfodag.nl

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.