Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Bomen duurzaam en circulair inkopen

Samen met Bouwcirculair Groenketen en Boomkwekerij Udenhout organiseert Groenkeur op 7 maart vanaf 12.45 uur een bijeenkomst op de kwekerij over bomen duurzaam en circulair inkopen,

Een boom circulair planten en laten groeien? Hoe werkt dat in de praktijk? Wat betekent dit voor uw bomenbeleid? Hoe gaat u uw inkoopbeleid hierop inrichten?

Inhoud

Allemaal praktische vragen die aan bod kunnen komen tijdens een openbare bijeenkomst over Duurzame geteelde Bomen en circulariteit. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

De wens en de noodzaak van het planten van bomen en struiken wordt breed gedragen in het licht van de klimaatdoelstellingen: opname fijnstof en CO2, productie van zuurstof, zorgt voor verkoeling en belangrijk voor de biodiversiteit.

Echter de ene duurzame boom is de andere niet. De ene boom kan beter tegen zout, natte voeten of schaduw dan de andere, de ene boom wortelt diep, de andere oppervlakkig. Voor het kweken en leveren van bomen aan overheden zijn vele verschillende leveranciers werkzaam. Veel van deze bedrijven beschikken over meerdere certificaten en keurmerken. Die gaan van gangbaar geteeld, naar duurzamer naar biologisch. In het proces van aanplanten kijken we naar circulaire oplossingen bij het realiseren van boomplaatsen.

De bomen schaffen overheden om allerlei redenen aan. Bij het voorschrijven is vaak een verwijzing openomen naar één of meerdere certificaten of keurmerken. Wat houden die keurmerken MPS, SKAL, PlanetProof, Groenkeur in en wat betekent dit voor de teelt en later voor de aanplant?

Tijdens deze bijeenkomst willen we meer inzicht krijgen over het duurzaam kweken van bomen voor wat betreft proces, locatie, soorten etc. en ook kijken we vooruit naar het aanplanten van de bomen op locatie, kan dat circulair?

Tijdens de bijeenkomst kunt u een bijdrage verwachten van Boomkwekerij Udenhout, Nationale Bomenbank en Groenkeur. Vanuit Groenkeur zullen we het nieuwe boekje Bouwstenen voor bomenbeleid toelichten.

Datum:                dinsdag 7 maart

Tijd:                      12.45 inloop tot 16.30 uur

Locatie:               Boomkwekerij Udenhout B.V., Schoorstraat 23, 5071 RA Udenhout (NL)

Pretttig als u zich aanmeldt door een mail te sturen naar Daaf de Kok

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.