Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Algemeen, Nieuws

november 12, 2019 9:07 am12 november 2019 |

Buiten zit bij ons van binnen

Buiten zit bij ons van binnen, J van Esch

Midden in het Brabantse land is de hoofdvestiging van J van Esch gelegen. Op deze plek  is het bedrijf gestart door Opa Jan van Esch in 1962. Nu staan Jos van Esch, Willy den Ouden en 2 kleinkinderen Ton en Inge van Esch aan het roer van dit familiebedrijf. Jan is gestart met bermbeheer en juist dit onderwerp staat nu weer prominent op de agenda.

Het bedrijf is actief in de volle breedte van de openbare ruimte. Of het nu gaat over bermbeheer, boomverzorging, sportvelden, grondwerken, infrawerken begraafplaatsen of groene daken, op elk gebied zijn specialisten voorhanden.  Dit is ook terug te zien in de loodsen op het terrein, waar een breed scala aan machines staat. De familie Van Esch heeft altijd wat met machines gehad. Dat merk je ook als je de eigen onderhoudsafdeling binnenloopt. Hier is iemand fulltime bezig met het bedenken van nieuwe oplossingen om het werk nog eenvoudiger en kwalitatief beter uit te kunnen voeren.

Ton van Esch, operationeel directeur,  is vandaag onze gesprekspartner. Na een kennismaking komen we op belangrijke aspecten die hem vandaag bezig houden. Wat een grote ontwikkeling is volgens Ton, betreft de verschuiving van werkvoorbereiding en contractbeheersing van opdrachtgever naar opdrachtnemer. Met de intrede van UAV GC contracten komen er meer taken in het bedrijf te liggen. Dit is een mooie uitdaging, maar vraagt ook een ander type medewerker en andere manier van aansturing. Hier wringt nog weleens de schoen, het aansturen van deze groep medewerkers vraagt nieuwe competenties. Dat is even wenen aan elkaar. Het verloop binnen deze groep mensen is naar verhouding ook groter dan in de uitvoering en vraagt daarom extra aandacht. Een voordeel van deze manier van werken is ook dat je op een andere manier contact hebt met je opdrachtgever, zo kun je meer je kennis en kunde delen binnen een project en komt het doel tot betere samenwerking ten goede.

Verder spraken we nog over de toename in certificaten in de markt. Naast verplichte basis eisen komen er steeds meer varianten op de markt waaraan je moet voldoen, zoals de recent aangekondigde veiligheidsladder. De vraag van Ton aan Groenkeur is om hier een antwoord op te vinden. Hoe kunnen we elkaar hierin verder ondersteunen? Elkaar kennen en weten te vinden helpt hierin, daarom is het goed om op de koffie te komen zei Ton.

Het is wel duidelijk dat de passie binnen J van Esch groot is om het werk buiten op de zo best mogelijke manier uit te voeren. Met recht  voeren ze dan ook de leus: Buiten zit bij ons van binnen.

Na afloop van het bezoek overhandigde Dick Oosthoek de Groenkeur Oorkonde aan Ton van Esch.

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

2019-11-12T09:07:59+01:0012 november 2019|
Go to Top