Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Algemeen, Nieuws

oktober 31, 2019 12:00 pm31 oktober 2019 |

Boetebeleid voor ontbreken RIE aangescherpt

RIE vraagt aandacht

De Inspectie SZW heeft onlangs het boetebeleid voor het niet hebben van een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie aangescherpt (RIE). Dit betekent dat de Inspectie direct een boete kan geven als een bedrijf niet beschikt over een actuele RIE.

Uit recente cijfers van Stigas blijkt dat van slechts 36% van de bedrijven in de sector Hoveniers en Groenvoorzieners, die bij Colland geregistreerd zijn als bedrijven met personeel, bekend is of zij beschikken over een actuele RIE. Mocht dat niet zo zijn dan riskeren deze bedrijven een boete.. Bovendien zijn die boetes ook nog eens verhoogd, vertelt Eduard van der Harst van Stigas aan Groenkeur. Voor Groenkeur alle reden om de auditoren te vragen extra aandacht te besteden aan dit onderwerp in de komende auditronde. Vanzelfsprekend is het bij Groenkeur bedrijven op orde, maar extra aandacht kan geen kwaad op dit belangrijke onderwerp.

Aanpassen bij wijziging
In de regel mag een RIE niet ouder zijn dan vier jaar. Hij moet sowieso worden aangepast als er een wijziging van de bedrijfssystemen plaatsvindt. Bedrijven die twijfelen of hun RIE nog actueel is, kunnen contact opnemen met Stigas.

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

2019-10-31T12:00:37+01:0031 oktober 2019|
Go to Top